FRK Mittsvenska firar 10 år

Jubileum med sektionsmästerskap

Sektionsmästerskap – working test

Den 31 juli genomfördes ett WT i ett soligt Nordvik i Höga Kusten. Tävlingen var ett samarbete mellan SSRK och de lokala rasklubbarna. Många hundar startade och däribland ett gäng härliga och duktiga flattar.

Eftersom FRK Mittsvenska firar 10 år passade vi på att ha jubileum och korade sektionsmästare bland våra medlemmar i klasserna unghund, nybörjare, öppen och elit.

Vinnare i unghundsklass blev Red Mountains Fifty Cent med Eva-Lotta Landén. I nybörjarklass var det Zebulons Holly Hop som tog hem segern tillsammans med Agnes Vågberg. I öppenklass gick förstaplatsen till Lopplådans Spralliga Spratt och Zenitha Terneborg Ryttlinger och i elitklass gick förstaplatsen till Skeppartorps Enjoy the Freedom och Linda Vågberg.

Sektionens WT-mästare, som hade högst totalpoäng oavsett klass, blev Lopplådans Spralliga Spratt och Zenitha Terneborg Ryttlinger, som hade fina 82 poäng i öppen klass.

Stort grattis till er alla!  Hela resultatlistan hittas här.

Jubileumsutställning - inofficiell flatshow

Efter en intensiv eftermiddag i Dannero Multiarena den 9 oktober kunde sektionens snyggaste hund 2021 utses i olika klasser. Speciellt inbjuden som domare för dagen var Geir-Ove Andersen, Söklustens kennel.

Geir-Ove, som också är exteriöransvarig i FRK HS, inledde med en liten genomgång av de delar i RAS 2020-2024 som rör de exteriöra bitarna. RAS, står för rasspecifika avelsstrategier och är ett dokument som arbetats fram i FRK HS och beskriver hur klubben ska arbeta för att bevara och utveckla vår ras med avseende på hälsa, jakt och exteriör. Strategin klubbades vid fullmäktige 2020.

Finaler

BIS-Valp
Black Sire's Power To Pass, Äg. Ida Pontén
 
BIS-Jakt          
J Almanza Simply Meant To Be, Äg. Monica Lall
BIM-Jakt        
Fambia Shining Princess, Äg. Helene Lindqvist
 
BIS-Superveteran
J Luna, Äg. Joakim Ekenberg
 
BIS                  
J Almanza Simply Meant To Be, Äg. Monica Lall
BIM                  
One Shining Corte Canella, Äg. Helene Lindqvist

Fler bilder och komplett resultatlista hittar du här

BIS-Valp Black Sire's Power To Pass, Äg. Ida Pontén

Jubileumsmästare

Den 9 oktober när resultatet från vår Jubileumsutställning stod klart visade det sig att sektionens snyggaste hund 2021 också kunde koras till Jubileumsmästare.

Vi gratulerar Monica Lall och hennes fina "Ibra" Almanza Simply Meant To Be till de fina resultaten på både WT och Flatshow. Ibra blev 3a i nkl på WT och tog storslam med både Best In Show och Bästa jakt på jubileumsutställningen.

Resultat
1. Almanza Simply Meant To Be, Monica Lall – 16 poäng
2. Lopplådans Spralliga Spratt, Zenitha Terneborg Ryttlinger – 14 poäng
3. Luna, Joakim Ekenberg – 13 poäng
3. Skeppartorps Enjoy The Freedom, Linda Vågberg – 13 poäng


Deltagande vid High Coast WT Challenge den 31 juli utgjorde poänggrundande resultat för den jaktliga delen. Deltagande vid vår Jubileums-Flatshow den 9 oktober utgjorde poänggrundande resultat för utställningsdelen. För beräkning av vem som skulle bli jubileumsmästare användes nedanstående poängberäkning.

Jubileumsmästare, bästa dual purpose-hund, Almanza Simply Meant To Be, Äg. Monica Lall
2:a Lopplådans Spralliga Spratt, Äg. Zenitha Terneborg Ryttlinger 3:a Luna, Äg. Joakim Ekenberg