Aktiviteter 2024

Vi arrangerar sånt vi själva vill göra. Vad vill du göra?
Här nedan presenteras aktuella planer i en salig röra.

15 februari Årsmöte

Boka in ett par timmar denna torsdagkväll. Vi träffas i Birsta torsdagen den 15 februari kl.19 på Förmansvägen 7a (bredvid Ego ovanför Plantagen), för att fika tillsammans, välja ny styrelse och informera om planerade aktiviteter för året. Det går också bra att delta digitalt.
Meddela gärna ditt deltagande så att vi kan fixa fika eller skicka dig en länk.

Trim- & utställningskurs

Instruktörer Monica Lall och Helene Lindqvist.

Första träffen handlar om trimning. Monica och Helene beskriver hur de tänker när det trimmar och visar på en av sina hundar. Därefter får var och en trimma sin egen hund. Man jobbar i par och hjälps åt medan instruktörerna går emellan och ger stöd och tips. Du får tips om vad du särskilt kan tänka på vid trimning av just din hund så att dess förtjänster framhävs och eventuella brister tonas ned.

Vid den andra träffen visas hur det går till på utställning och Monica och Helene delar med sig av lite tips att tänka på. Var och en får också individuell coachning i hur man på bästa sätt visar just sin hund på utställning för att framhäva dess förtjänster och tona ned eventuella brister.

Kursen är två lördagsträffar kl.10-15, den 24/2 i Timrå och 16/3 i Söråker.

Begränsat antal platser.
Pris 900 kr inklusive enklare fika.
Vill man bara delta vid ett av tillfällena kostar det 550kr.
Anmälda till båda dagarna har förtur. 

FB-R info

I mars planeras en träff där Maria Sjöberg, beskrivare FB-R, berättar om funktionsbeskrivning för retrievers. Vad är det bra för? Vad är det man beskriver? Och varför är det viktigt att låta beskriva sin flat?

Funktionsbeskrivning retriever, FB-R

Sektionen planerar att arrangera ett FB-R i Sundsvallsområdet. Mer info kommer längre fram i vår.

FRK Mittsvenska och FRK Gävle/Dala gör nu ett nytt samarbete när vi bjuder in till en helg i mocktrial-anda. Christer Harmsund förbereder ett upplägg och vi tränar på fina marker i norra Hälsingland.

20-21 juli officiellt b-prov

Sektionen planerar att under året erbjuda ett officiellt B-prov i alla klasser den 20-21 juli i Sundsvallsområdet.

Prova-på-b-prov

När det närmar sig provsäsong planeras för ett eller ett par prova-på-prov som avstämning av vilken nivå man är i sin träning och/eller som genrep inför provstart.

18 maj Club show

Årets riktigt stora arrangemang. FRKs enda officiella utställning hålls i år i Bringåsen, utanför Östersund. Domare Sue May, kennel Lussac, England. Mer info på egen sida.

Samträning med Mittlabben och Goldenklubben

I samarbete med Mittlabben och GRK Medelpad/Hälsingland planeras samträningar med jaktlig inriktning samt gemensamma promenader. Mer info kommer.

Juni

5 juni Funktionsbeskrivning retriever (FB-R) - FULLBOKAD

FRK Mittsvenska inbjuder till Funktionsbeskrivning Retriever (FB-R) Onsdagen den 5 juni i Sundsvall
FB-R – en ordinarie SSRK-verksamhet som stambokförs på SKK Hunddata/Avelsdata

Retrieverns ursprungliga egenskaper har gjort att de tillhör de mest populära raserna i vårt land. Den är både en härlig familjemedlem och med sina ursprungliga jaktliga egenskaper har den också en stor arbetskapacitet. Egenskaper som är viktiga att bevara för framtiden.

Som retrieverägare kan du få en beskrivning av dessa specifika egenskaper utan att din hund behöver vara jakttränad. Egenskaperna belyses i elva olika moment såsom apporteringslust, uthållighet, problemlösning, vilthantering m.fl. Ägare eller förare ska vara medlem i SSRK eller i en SSRK-ansluten rasklubb. Det fordras inga förberedelser och det finns inga större krav på att din hund ska vara lydig, men måste om så behövs kunna kallas in. Du som hundägare behöver inte ha några förkunskaper och du får hjälp och instruktioner av en testledare om hur du ska gå till väga vid varje moment.

Om du som uppfödare och/eller hanhundsägare vill samla valpar ur en eller flera kullar för en träff är det ett ypperligt tillfälle att samtidigt anordna en beskrivning, detta genom någon SSRK:s avdelning eller Rasklubb kan också vara arrangör för beskrivningar. Mer och utförlig information, jämte reportage, finns att läsa på SSRK:s webbsida, www.ssrk.se.

Beskrivare: Maria Sjöberg

Flatcoated retrievers har företräde men det kan finnas plats för övriga retriever som också är varmt välkomna att anmäla.

Hunden ska ha uppnått 12 månaders ålder, det finns ingen övre åldersgräns. Den ska vara ID-märkt och vaccinerad.

Sista anmälningsdag: 15 maj

Avgift: 450 kr, betalas in på pg 6 79 61-3 senast 15 maj. Märk betalningen med "FB-R 5 juni.

PM med vägbeskrivning kommer att skickas ut via e-post ca 1 vecka innan beskrivningen.
Vid ev. frågor kontakta: Maria Sjöberg, 070-644 21 07

VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!  

7-9 juni Funktionärsdagar 2024

Vi bjuder in till funktionärsdagar för alla som har engagerat sig och hjälpt till i Gävle/Dala och Mittsvenska. Mer info och anmälan på egen sida.