FRK-dagen 2013

Den 2 juni kunde vi kora sektionens första FRK-dagenmästare. Starkast över de fem deltävlingarna var Anna Lena Holmberg och Solo, tätt följda av Anita Martens och Nisse samt Åsa Karlsson och Molle.
 

Totalt deltog nio ekipage med skiftande resultat.

Stort grattis till mästarekipaget!


FRK-dagenmästaren

Tävlingen bestod av fem deltävlingar:

 • Snabbaste hunden!
  100 m på tid. Föraren lämnar hunden och kallar in från målområdet. (Det är tillåtet att någon håller i hunden när föraren lämnar.)
 • Snabbaste apporteringsteamet!
  Hund och förare hämtar tillsammans in så många apporter som möjligt på 3 minuter. Apporter av skiftande karaktär.
 • Bästa jaktekipage!
  Luftgevärsskytte mot tomburkar. Vid träff kastas en dummy som hunden ska apportera. Bäst av fem skott. Särskytte vid lika poäng bland de bästa efter grundomgången i skytte.
 • Bästa funktionärsämne!
  Precisionskastning samt längdkastning av dummies.
 • Final! Apportering av godsaker!
  De tre bästa ekipagen efter grundomgången gör upp i finalgrenen. Hunden skall bära olika smaskiga föremål en viss sträcka. Föraren går bredvid.
  Sträcka 1: rått ägg.
  Sträcka 2: grillkorv.
  Sträcka 3: köttbulle.
  Sträcka 3 avslutas med att föraren sätter och lämnar hunden för att därefter kalla in från målfållan. Föraren skall under samtliga sträckor balansera ett föremål på en sked i munnen. Först i mål med alla godsaker i behåll är slutsegrare och koras till FRK-dagen mästare.

Grundregel FRK-dagenmästaren

Detta är en tävling som ska göras för att hundar och förare ska ha kul ihop. Arga hundförare som är bråkiga med sina hundar diskvalificeras ovillkorligen. 

Även andra raser än flattar är välkomna att delta i tävlingen, men FRK-dagen-mästare kan enbart en FRK-medlem som tävlar med en flat bli.