PM

 

Flattlägret i Norr 2023

Den 19-21 maj på Ånge camping

FRK Mittsvenska och FRK Gävle/Dala bjuder in till en fullspäckad helg med jaktkurser och trevlig samvaro.


Platsen

Lägret kommer att hållas på Ånge camping, Albyvägen 219, 841 91 Ånge. https://goo.gl/maps/gskRaQgZweBnVVPcA

Ankomst

Incheckning fredagen den 19 maj från kl. 17.
Samling kl. 19 med gemensam fika.

Vi kollar in grupperna och säger hej till instruktörerna.

Kurstider

Lördag – kl. 9-ca 16.30 med avbrott för lunch 12-13.30
Söndag – kl. 9-ca 16 med avbrott för lunch 12-13.

Gemensam avslutning söndag kl. 16.

Instruktörerna

Tina Boltorp

 

Peter Boltorp
Anna-Lena Wendt
Tomi Sarkkinen

Grupper

Här nedan presenteras deltagarna i respektive grupp. Utöver dessa deltagare har vi även ett gäng åhörare: Gunilla Mårsén, Rune Öhrn, Stefan Sandgren, Lena Hildingsson, Anette Lövgren, Lars Brungs och Maria Lusths man. Som åhörare kan man lyssna med valfritt bland grupperna.

Fredagsmys

Allt handlar inte om hundar. För att få till sin jaktchampion behöver man också själv kunna leverera perfekta kast i sin träning. Upp till bevis! 

På fredagkväll efter samlingen utmanar vi i en dummy-kastar-tävling – ”precisionskast” närmast av två - är det som gäller.
Träningen börjar nu!

Mat

Ta med egen frukost och köp lunchen av oss. Vi erbjuder enklare luncher lördag och söndag för 100 kr/lunch. Tyvärr har vi inte möjlighet att erbjuda specialkost. Beställ senast den 5 maj. Betalning insättes på FRK Mittsvenskas pg 67961-3 i samband med beställning. Märk betalningen med ”lunch + ditt namn”

Grillkväll

Efter kurserna på lördagen tänder vi grillen. Ta med vad du vill grilla och något gott att dricka så grillar och äter vi tillsammans.

Musikquiz

En ärofylld musikquiz bjuds det på lördagkvällen. Taggad till tårna, men utan mobiltelefonfusk, utlovas en rafflande utmaning.

Lotteri

Under lägret kommer vi att ha ett lotteri. Dragningen sker efter musikquizet på lördagkvällen. I engelsk field trial-anda hoppas vi att alla som vill delta i lotteriet också bidrar med något som kan lottas ut – stort eller smått, men gärna något du själv skulle vilja ha. Vi utlovar också några riktigt fina priser. Vad sägs exempelvis om att vinna tillbaka anmälningsavgiften???!!!

Boende

Rumsfördelningen hittar du här nedan Självklart går det bra att byta mellan varandra om man föredrar annan fördelning. Om fler deltagare tillkommer på lägret kan det i vissa rum bli fler boende.

Ta med eget sänglinne och handdukar.

Hundar är tillåtna i alla rum och stugor. I vandrarhemmet finns toalett. I campingens servicebyggnad finns det separata duschar och toaletter för damer och herrar. Servicebyggnaden har kök som är utrustat med spis, kyl och frys samt porslin. Hos Svedmans delas TV- och dagrum, kök, duschar och WC med övriga gäster.

Städa rum och stugor innan du åker hem. Dåligt genomförd städning debiteras extra i efterhand.

Kostnad för delat boende i rum/stuga på campingen 400 kr/person alternativt del i dubbelrum hos Svedmans 500 kr/person, campingplats med el 200 kr/natt insättes på FRK Mittsvenskas pg 67961-3 senast den 1 maj. Märk betalningen med ”boende FL + ditt namn”

Grupp på Facebook

Flattlägret i Norr 2023 – deltagare

För deltagare på lägret har vi skapat en egen privat grupp på facebook. Gå gärna med i gruppen! Där går det bra att ställa frågor inför lägret. Lägga in bilder från dina förberedelser och resan till Ånge. Och inte minst dela bilder från lägret med alla andra deltagare. (Detta är alltså inte samma grupp som den offentliga gruppen för lägret som har funnits sedan i höstas.)

https://www.facebook.com/groups/1324279838430445

Tips på grejer att ta med

 • Hundbajspåsar – självklart plockar vi upp efter hundarna inom hela området – även i skogen!
 • Koppel & visselpipa
 • Stolsryggsäck eller pall
 • Vattenflaska till dig och din hund
 • Termos
 • Anteckningsmaterial
 • Kläder efter väder
 • Hundskål, -mat och -godis
 • Hundfäll/bädd
 • Bur eller kompostgaller om man vill spärra av på rummet/i stugan
 • Handduk/täcke till din hund
 • Frukost
 • Mat till grillkvällen

Övrig info

 • Medlemskap i FRK är obligatoriskt.
 • Se till att din hund är fullt vaccinerad.
 • Vi kommer att fotografera under dagarna och använda bilderna på våra hemsidor och i sociala medier. Säg till om du inte vill vara med på bild.
 • Din anmälan är bindande. Ingen återbetalning av kursavgiften sker tyvärr oavsett orsak till eventuellt förhinder. Vi har tyvärr inte råd.
 • FRK ersätter inga eventuella skador på personliga tillhörigheter eller i byggnaderna i samband med lägret.
 • Varning för skott! Att tänka på för den som har en skottberörd hund: Vi kommer att skjuta med apportkastare och startpistol i området under lägret.
 • Löptikar är tyvärr inte välkomna då det kan störa koncentrationen för övriga deltagande hundar.
 • Det finns både Coop och ICA samt annan service i Ånge, några kilometer från campingen.

Utvärdering

Direkt efter avslutningen på söndagen så önskar vi att du klickar in på knappen nedan och besvarar en webbaserad enkät där vi önskar få veta hur du har upplevt detta arrangemang både innan och under själva kursdagarna. Vi hoppas verkligen att du tar dig tid att besvara enkäten. Det är mycket värdefullt för oss så att vi kan bli bättre nästa gång.

Kontakt

Om du har allmänna frågor inför dagarna så går det jättebra att ställa dem i vår facebookgrupp.

Har du frågor som rör din anmälan eller andra mer enskilda angelägenheter är du välkommen att kontakta Linda Vågberg, 070-4688755, mittsvenska@frk.nu


Vi samarbetar med: