Flattlägret i Norr 2023

Den 19-21 maj på Ånge camping

FRK Mittsvenska och FRK Gävle/Dala bjuder in ALLA FRKs medlemmar, oavsett sektionstillhörighet, till en fullspäckad helg med jaktkurser och trevlig samvaro för flattar och mattar (och hussar, men det rimmar inte så bra).

Vi ankommer fredagkväll för information, “get together” och kvällsfika. Kurserna startar lördag morgon. Gemensam grillning och annat skoj på lördagkväll. Avresa på söndag eftermiddag efter gemensam kursavslutning.

Kurser

Grundläggande jaktlydnad/apportering
ENDAST reservplatser

Instruktör Tina Boltorp

Har du en unghund eller är du själv ganska ny på jaktträning med retriever? Eller du kanske har hyfsad koll, men får inte riktigt ihop alla grundfärdigheter när du tränar med din hund?

Tina Boltorp kommer att hjälpa dig med tips om avlämningar (vatten/land), stadga, följsamhet, markeringar, närsök, stopp/kontaktsignal - grundläggande jaktlydnad och apportering helt enkelt.

Mot ökl - tecken & signaler
2 platser lediga

Instruktör Peter Boltorp

Har du kommit en bit i din träning? Kanske startat på prov och fått pris i nybörjarklass och känner att det under kommande säsong är dags att börja ta tag i de delar i utbildningen som tillkommer i öppen klass? Eller nöter du redan på i öppen klass, men känner att du behöver lite hjälp och stöttning för att lyckas nå excellent? 

I kursen kommer Peter Boltorp att ge dig verktyg som kan hjälpa dig att utbilda din hund vidare mot ökl.

 
WT-träning/vattenarbete
ENDAST reservplatser

Instruktör Anna-Lena Wendt

2023 är året när officiella working tests, WT, får börja arrangeras i Sverige. Är du intresserad av att starta på WT så kan Anna-Lena Wendt ge tipsen på upplägg som kan komma på tävling på alla nivåer. Eftermiddagarna ägnas åt vattenarbete.

A-prov/mocktrial/walk up & drive
2 platser lediga

Instruktör Tomi Sarkkinen

Flatklubbens mål är att fler flattar ska komma ut på a-prov. Ett utmärkt sätt att förbereda sig inför a-prov är att träna på walk up och drive samt att starta på mocktrial. Denna typ av träning är också till stor nytta inför pararbetet i b-provens ökl och ekl. 

I denna kurs höjer vi nivån ett snäpp och Tomi Sarkkinen lägger upp träningen så att vi förbereder för framtida starter.

Förkunskapskrav

Unghund/nybörjare - Sitt/sitt kvar, inkallning, hunden bör vara ca 8 mnd eller äldre.

Alla övriga grupper ska ha fungerande apportering och avlämningar.

A-prov/mocktrialgruppen ska även ha grundläggande styrning med tecken och signaler.


PM

Cirka en månad innan lägret kommer vi att skicka ut PM med info om kursindelning och annat bra att veta


Boende

Behöver du boende så erbjuds delat boende i stuga eller vandrarhem på campingen alternativt campingplats om du föredrar att ta med husvagn/husbil. Det finns också möjlighet till några dubbelrum hos Svedmans ca 5 min bilväg från campingen. Boende bokas i samband med anmälan. Ange vid bokningen om du vill dela boende med någon särskild. Vi kommer sedan att fördela boendet och försöker lösa så att alla blir nöjda. Bokning av boende senast den 15 mars för att garanteras plats.

Mer om boendet

Hundar är tillåtna i alla rum och stugor. I vandrarhemmet finns toalett. I campingens servicebyggnad finns det separata duschar och toaletter för damer och herrar. Servicebyggnaden har kök som är utrustat med spis, kyl och frys samt porslin.

Hos Svedmans delas TV- och dagrum, kök, duschar och WC med övriga gäster.

Mat

På lördagkvällen tänder vi grillen - ta med vad du vill grilla så grillar och äter vi tillsammans.
Vi jobbar på att hitta en lösning för att kunna erbjuda möjlighet att köpa luncher under lägret. Mer information kommer.

Mer skojigheter

Lördagkväll blir det tävlingar och quiz. Vi kommer också att ha dragning i vårt lotteri. En av högvinsterna är att vinna tillbaka kursavgiften!!

Priser

2 heldagar - kurs med hund inkl välkomstfika fredagkväll - 2800 kr

2 heldagar - åhörarplats - 400 kr

Delat boende i rum/stuga alt campingplats 2 nätter - 400 kr

Plats i dubbelrum hos Svedmans 2 nätter - 500 kr

Anmälan

Först till kvarn gäller för lägerplatser och boende.

Villkor för anmälan
Medlemskap i FRK är obligatoriskt. 

Din anmälan är bindande i och med att du skickar in anmälningsformuläret, men anmälan är komplett först när både anmälningsformulär och kursavgift har inkommit till oss. Betalning ska ske enligt instruktion när du har fått bekräftelse på din bokning. Om du inte har betalat inom angiven tid släpps platsen till en reserv om sådan finns. Saknas reserv kvarstår din skyldighet att betala kursavgift. Vi har tyvärr inte råd med tomma platser på kurserna.


Vid för få anmälningar förbehåller vi oss rätten att ställa in en kurs. Om en kurs ställs in kommer ni i första hand att erbjudas plats på en annan kurs på lägret. Om detta inte är möjligt sker en återbetalning av kursavgiften.

Övrig info

FRK ersätter inga eventuella uppkomna skador på personliga tillhörigheter eller i byggnaderna i samband med lägret.

Varning för skott!
Att tänka på för den som har en skottberörd hund: Vi kommer att skjuta med apportkastare och startpistol i området under lägret.

Löptikar är tyvärr inte välkomna då det kan störa koncentrationen för övriga deltagande hundar.

Kontakt

Har du frågor kring lägret eller din anmälan är du välkommen att kontakta Linda Vågberg, 070-4688755, mittsvenska@frk.nu