Aktiviteter 2023

Här ser ni de aktiviteter som hittills planerats inom sektionen under året.
Vi fyller på med information allt eftersom planeringen fortlöper

 

Vinterträning i Klass Arena, Söråker

Vill du komma igång med vinterträningen men det är lite motigt i vinterrusket? 
Nu har vi bokat Klass Arena i Söråker för klubbträning.

Det kommer inte att finnas någon instruktör på plats utan klubben erbjuder endast möjligheten till inomhusträning.  

Datum:     Måndagen den 23 januari 2023 klockan 19.00 – 20.00 - FULLBOKAD

        Fredagen den 10 februari 2023 klockan 17.00 – 18.00

        Onsdagen den 22 februari 2023 klockan 18.00 – 19.00 

Pris: 50 kr/person och tillfälle.

Max sex deltagare per tillfälle.  

Anmälan görs här, medlemskap i FRK är obligatoriskt.
 

Har du långt till Söråker och önskar inomhusträning närmare dig?

Tipsa oss gärna om inomhushallar i närheten av där du bor. Vi kollar intresset bland övriga medlemmar i din närhet och bokar gärna på fler platser om det finns efterfrågan.

FEBRUARI

15 FEBRUARI ÅRSMÖTE

Nu är det dags att titta tillbaka på året som gått och sikta framåt mot året som kommer. Det är också dags att välja ny styrelse i sektionen. Vi hoppas att många medlemmar vill delta på mötet och göra sina röster hörda! Vi bjuder såklart på fika till dem som deltar på plats.

Fysisk plats meddelas senare, men kommer att bli någonstans i Sundsvallsområdet.

   

Anmälan för deltagande görs här

23 FEBRUARI MITTSVENSKAS VINTERPEPP - semi-digital studiecirkel

Föreläsningen Svartalwen’s vinterpepp med Anna-Lena Wendt är startskottet för vår semi-digitala studiecirkel. Träffar hålls både via teams och fysiskt. Detta är en uppgraderad version av förra vinterns lyckade digitala studiecirkel. Alla kan delta oavsett nivå. Ta chansen och var med! 

Planerade datum för träffar:

Digitala träffar torsdagar - 23/2, 2/3, 9/3, 16/3, 23/3
Fysiska träffar i Sundsvallsområdet - 5/3, 19/3
(Om ni är flera som deltar på annan ort går det såklart utmärkt att ni träffas där också/istället.)

Studiecirkeln har ingen instruktör utan vi hjälps åt med utgångspunkt från Anna-Lenas tips och våra egna erfarenheter, ögon och öron. 
Det är bra om du är användare av facebook då vi kommer att skapa en grupp som vi använder som plattform för cirkeln.  Mellan träffarna filmar vi vår egen träning och delar med övriga i gruppen. Dessa filmer tittar vi sedan på gemensamt vid de digitala träffarna och kan ge varandra tips och råd på hur man kan gå vidare i sin träning.

Pris: 200 kr
Frågor skickas till mittsvenska@frk.nu eller ring Linda Vågberg, 070-4688755

Anmälan för deltagande görs här

MARS

27 MARS - SATSA MOT START PÅ UNGHUNDSDERBYT/FLATMÄSTERSKAPET 

Digital föreläsning med Helene Fogelberg där vi går igenom vilka typer av uppgifter som kan ingå i WT nybörjarklass, de nya reglerna, hur domaren dömer mm. Helene Fogelberg, har många års erfarenhet av jaktprov (A-, B- och C-prov) och praktisk jakt. Helene är också under utbildning till diplomerad WT-domare.

Vi följer upp Helenes föreläsning med 6-8 praktiska träningstillfällen där vi tränar på de olika typerna av moment som kan komma på ett working test i nybörjarklass. Datum för praktiska träningstillfällen bestäms längre fram utifrån väder och deltagare. Platser runtom i hela Mittsvenska sektionen. Instruktör Linda Vågberg  

Föreläsningen är gratis men efterföljande praktiska träningstillfällen kostar 100 kr per tillfälle. Du betalar bara för de tillfällen du deltar.

Anmälan för deltagande görs här

6-7 MAJ MOCKTRIAL-TRÄNING I JÄRVSÖ

FRK Mittsvenska och FRK Gävle/Dala gör nu ett nytt samarbete när vi bjuder in till en helg i mocktrial-anda.

Max 12 deltagare

Henry Carlsson förbereder ett upplägg och agerar "provledare". Ena dagen walk up andra dagen drive. Deltagarna delas in i två grupper där man hjälps åt - tränar egen hund två halvdagar och hjälper den andra gruppen två halvdagar. Gruppindelningen görs utifrån hundarnas utbildningsnivå och svårighetsgraden på uppgifterna anpassas utifrån detta.

Förkunskapskravet för att delta är pris på jaktprov. Grundläggande förståelse för tecken och signaler höjer upplevelsen av helgen. ;) Det går också jättebra att vara med som åhörare.

Vid överanmälan gäller: 1. Medlemmar i FRK har förtur. 2. Hundar med högre meriter går före hundar med lägre meriter.

Besked om man får plats kommer i samband med att PM skickas ut ca tre veckor innan träningshelgen.

Anmälningsavgift 500 kr för två dagar inklusive enklare luncher båda dagarna.

Plats för att ställa upp husvagn kan ordnas.
Kontakta Christer Harmsund vid frågor 073-808 30 82.

Anmälan för deltagande görs här

DET KOMMER MERA...

8 maj Prova-på-viltspår

Maj/juni
Är du sugen på att testa viltspår så är detta tillfället. Linda Vågberg, instruktör och viltspårdomare, håller i en prova-på-dag utanför Sundsvall där vi går igenom hur man kan börja träna viltspår med sin hund och hur ett viltspårprov går till.


18-19 maj - Funktionärsdagar

Alla som har hjälpt till inom sektionens verksamhet kommer kring årsskiftet att få en personlig inbjudan till jaktträningsdagar med kurser för riktigt vassa instruktörer på Ånge camping. Vi har lyckats boka in Tomi Sarkkinen, Anna-Lena Wendt och Tina & Peter Boltorp - alla oerhört duktiga och framgångsrika hundtränare och instruktörer med gedigen erfarenhet av jaktträning för retrievers.

Tycker du att du har hjälpt till, men saknar personlig inbjudan så ber vi att du hör av dig till mittsvenska@frk.nu


20-21 maj - Flattlägret i Norr 2023

Funktionärsdagarna följs upp av året Flattläger i norr på Ånge camping, som ger alla medlemmar möjlighet att kursa för våra vassa instruktörer.  Anmälan öppnar den 8 januari kl. 10. Det brukar vara en god idé att hänga på låset om man vill vara säker på att få en plats!!
Mer info på egen sida


2 juli - Working test

SSRK Västernorrland arrangerar Unghundsderbyt i Nordvik den 1 juli. Den 2 juli arrangeras ett working test, WT, och där är FRK Mittsvenska medarrangör. Ett perfekt tillfälle att komma och hjälpa till och lära sig mer om hur tävlingsformen går till. Eller varför inte starta själv?!

Träningsträffar/promenader

Vi kommer också att fortsätta med våra träningsträffar/promenader på olika håll i sektionen. Håll koll på våra uppdateringar då träningar ofta läggs ut med kort varsel. Flitigast uppdaterar vi på facebook!!

Känns det dött i din del av sektionen?

Om du vill att det ska hända något i din del av sektionen så är du välkommen att höra av dig till oss i styrelsen så hjälps vi åt att fixa nåt. Maila till mittsvenska@frk.nu


GENOMFÖRDA AKTIVITETER

14 JANUARI Trimkurs
Den 14 januari kl. 10-15 i hundhallen på Nordviksskolan, Noraström
Monica Lall & Helene Lindqvist visar och instruerar.

Max 12 deltagare
Kursavgift 500 kr inklusive fika.

Dagen börjar med att Monica och Helene visar hur de brukar trimma. Därefter jobbar deltagarna i par med trimning av sina egna hundar med assistans från Monica och Helene.

Deltagarna tar med egna saxar och borstar. De som har möjlighet får också gärna ta med trimbord. Har du inget eget bord kanske det går att låna av någon bekant? Det är jobbigt att stå böjd och trimma en hund som står på golvet.

Ta med egen lunch om du vill ha något rejälare att äta. Den som vill kan sedan passa på att nyttja hallen för egen hundträning efter kursen.

Medlemskap i FRK är obligatoriskt.
Foto från trimkurs med Ulrika Mackin 2012

19 JANUARI - SVARTALWENS VINTERPEPP

Vad sägs om att få lite inspiration om hur och vad du kan träna på under vinterns mörka kvällar, kanske inomhus, eller på begränsad upplyst yta utomhus?
Torsdag 19/1 kl.18:30-20:30 kommer Anna-Lena Wendt att hålla en kostnadsfri digital föreläsning för FRKs medlemmar för att peppa igång alla soffrumpor och pösmunkar efter julens lata dagar.
Ett arrangemang av FRK HS i samarbete med Studiefrämjandet.